Kolesa sreče

Kolesarjenje z namenom

Kolesa sreče so kolesarski izlet z dobrodelnim namenom, ki ga organizirajo Rotary klub Dolenjske Toplice, Servis in prodaja koles Štangelj in Društvo Sonshine – Evropski center za obravnavo avtizma.

Druženje v naravi nadgrajujemo z ozaveščanjem o avtizmu, zbrana sredstva pa namenjamo pomoči družinam, ki živijo z avtizmom.

Izlet se začne in konča na jasi v Dolenjskih Toplicah, vmes udeleženci prekolesarijo 22,5 km dolg krog v okolici Dolenjskih Toplic in Straže, v naravi, pretežno po gozdnih in poljskih poteh. Dogodek je posebej prijazen do družin, izleta pa se lahko udeležijo tudi mlajši kolesarji, stari vsaj 10 let.

Kolesa sreče so se prvič zavrtela leta 2014, ko smo našteli več kot 100 udeležencev, v drugo, leta 2015 pa se nam je pridružilo že več kot 150 kolesarjev in pohodnikov. Veseli nas, da smo uspeli ob obeh dogodkih razširiti zavest o tematiki avtizma v širši družbi in tako prispevati k razumevanju te tematike. Najbolj pomembno pa je, da smo ob obeh dogodkih uspeli zbrati sredstva, ki smo jih namenili pomoči družinam, ki živijo z avtizmom.

O avtizmu

Avtizem ni nujno vseživljenjski. Avtizem je najhitreje rastoča diagnoza na svetu. Samo v zadnjih 20 letih se je število oseb z diagnozo avtizem povečalo z 1/1000 na 1/50.

Več o tem >>

Organizatorji

Kolesa sreče organizirajo Rotary klub Dolenjske Toplice, Servis in prodaja koles Štangelj ter Društvo Sonshine – Evropski center za obravnavo avtizma.

Več o tem >>

Video 2015

Fotogalerija 2015

Video 2014

Fotogalerija 2014